Cumhuriyetimiz 100. Yılı Kutlu Olsun

100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyet, hiç kuşkusuz tarihimizin en önemli kazanımıdır. Zira Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, üretim ve güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti demektir. Cumhuriyetimin ikinci yüzyılı için de millî ve manevi değerlerimiz temelinde maziden atiye kurduğumuz köprüyü insani ve ahlaki sütunlarla tahkim ederek yükselteceğiz. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma, insanımıza hakkı olan tüm imkânlara kavuşturma irademizi her daim canlı tutacağız.


Bunun için hep daha fazla demokrasi, daha fazla eser ve hizmet, daha fazla özgürlük, daha fazla adalet, daha fazla fırsat eşitliği için çalışacağız. Yeri geldiğinde yedi düvele kafa tutarak, yeri geldiğinde siyasetin ve diplomasinin inceliklerini kullanarak insanımızın tüm dünyada başı dik bir şekilde gezmesini sağlayacağız. Bize ödetilen bedellere hiç bakmadan adaletsiz kalkınma, kalkınmasız adalet olmayacağı anlayışıyla tüm gönüllere girmek için uğraşacağız.Biz biliyoruz ki; siyasi istikrarını teminat altına almış, güvenliğini sağlamış, demokrasisini kökleştirmiş, insan haklarını sahiplenmiş, ekonomisini büyütmüş, sosyal devlet uygulamalarını yaygınlaştırmış, krizlere ve tehditlere karşı bünyesini güçlendirmiş bir ülke yeni bir yüzyıla hazır olabilir.


Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyor, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını kutluyoruz.


Paylaş: