HAMİDİYE PAZARYERİ’NİN TEMELİ ATILDI

DESOB BAŞKANI MUSTAFA KAYIKCI, “ DÜZCE KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

Düzce Belediyesi tarafından projelendirilen Hamidiye Modern Pazaryeri’nin temeli atıldı. 140 tezgah kapasiteli pazaryerinin yıl içinde tamamlanacağını belirten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Önce bütçemizi ayarladık. İhalesini yaptık. 10 Milyon TL bir bütçe ayırdık. Pazaryeri yaz aylarında da tamamlanmış olacak’ dedi. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Düzce, bir bütün halinde kabuk değiştiriyor. Lütfen bunu görelim. Burada amaç sadece pazaryeri görmek değil, bu şehrin kökten değiştiğini hep beraber görmeliyiz. Meselenin özü hizmettir’ dedi.

Salı Pazarı olarak bilinen bölgede 140 tezgah kapasitesine sahip olacak şekilde projelendirilen modern pazaryerinin Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz ve protokol mensupları katıldı. Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz  Aziziye Mahallesinde yapımında sona gelinen Merkez Pazaryerinden sonra Hamidiye’nin ikinci proje olduğunu belirterek, “Bu iki projede Faruk Özlü başkanımın zamanında yapılıyor. Bu çalışmada iğne ucu kadar desteği olan herkese pazarcı esnafını yağmurdan sıkıntıdan kurtaran kim varsa teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı da törende yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi, “Düzce içme suyu ile Pazaryeri projeleri ile Melen Projesi ile hele Asar Suyu Projesi ile okulları ile bir bütün halinde kabuk değiştiriyor. Lütfen bunu görelim. Burada amaç sadece pazaryeri görmek değil. Sayın belediye başkanım sayesinde sadece pazaryerleri değil, bu şehrin kökten değiştiğini hep beraber görüyoruz. Bu gelişmeler iyi bir şey, güzel bir şey. Meselenin özü hizmettir. Ben Allah razı olsun diyorum. Görünmeyen hizmetler de var ama görünenler bize yeter. Biz bir ve beraber olacağız. Bu işleri kimler başarıyorsa biz de yanında yer alacağız.”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de pazaryerini yaz aylarında tamamlayacaklarını belirtti ve şu görüşlere yer verdi; “Gerçekten de önce bütçemizi ayarladık. İhalesini yaptık. 10 Milyon TL bir bütçe ayırdık. Burada takas işlemleri vardı. Bazı kurumların takas işlemlerini yaptık, müsaade aldık. Projeyi kendimiz mimarlarımız çizdi hazırladı. Serbest ihale yaptık. İnşallah bu yaz bitecek. Kış geldiğinde pazarcı esnafımız medeni şartlarda, insani şartlarda burada hizmet verecek. Mahalle halkımız da buradan alış verişini yapacak.  Bizim planımız hazır. Bunlardan en büyüğü Aziziye Mahallesi’ndeki Merkez Pazaryeridir. Orada modern bir proje yaptık. Bitti diyebiliriz. Araç park yerlerinin asfaltı dökülüyor. Sanıyorum bir haftaya kadar bitecek. Bir disiplin içinde esnafımızı oraya taşıyacağız.”


Paylaş: