DESOB BAŞKANI KAYIKCI: ‘LÖSEV’E DESTEK VERİLMELİ’

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) heyeti Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (DESOB) ziyaret etti. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, lösemili çocuklara dikkat çekti ve ‘Lösemili ve kanserli çocuklarımıza karşı toplumda duyarlılık oluşturulmalı. Onların yaşam ve eğitim haklarına destek olunmalıdır’, dedi. 

LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Eylül Aslan, Aktif iletişim Sorumlusu Olcay Güdek ve Düzce Lösev Gönüllüsü Özlem Cicü DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı’yı makamında ziyaret etti. Lösemili ve kanserli çocuklara karşı duyarlılık oluşturmak için faaliyet gösterdiklerini ifade eden LÖSEV heyeti, 1998 yılından beri aktif olarak görev yaptıklarını belirtti ve şu görüşlere yer verdi, “LÖSEV, Türkiye genelinde binlerce lösemili çocuk ve ailesine maddi-manevi destekler iletmekte, çocukları yaşama bağlamaktadır. Bu denli önemli ve kutsal görevi, bir sivil toplum kuruluşu olarak, tamamen gönüllü kişiler ve hayırsever Türk halkının destekleri ile gerçekleştirmektedir. Bu anlamlı çabalar çocuklarımızın yüzünde birer gülümseme, tedavilerinde hızlı ilerlemeler olarak bizlere yansımaktadır. Bu sebeple vakfımız gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanı sıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.’

DESOB BAŞKANI KAYIKCI

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (LÖSEV) ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve herkesi destek olmaya çağırdı. LÖSEV’in yanında olduklarını belirten Kayıkcı, lösemili ve kanserli çocukların yaşam ve eğitim haklarına destek verilmesi gerektiğini belirtti ve şu görüşlere yer verdi: “ Lösemili çocuklar şunu unutmasınlar ki, bu hastalıkla bu zorlu savaşta yalnız değiller. Yavrularımız yalnızca anne ve babalarının değil, bizim de çocuklarımızdır. Onlar her şeyin en güzeline en iyisine layıktırlar. Öğrendiğim kadarıyla çocukluk çağındaki kanser vakalarının yüzde 35'ini lösemiler oluşturuyor ve birinci sıradalar.  Türkiye'de her yıl 2000 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu yüzden LÖSEV’ e büyük yük ve sorumluluk düşüyor. Bizim gibi kuruluşlara ve vatandaşlara düşense LÖSEV’e destek olmaktır.


Paylaş: