HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ( DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, yüz yüze eğitim başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. DESOB Başkanı Kayıkcı, eğitimin önemli sağlığın ise hayati bir konu olduğuna dikkat çekti ve ‘Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları korumak toplumun her kesimin görevidir” dedi. 

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Pandemi nedeniyle iki yıldır ara verilen yüz yüze eğitim başlamadan önce eğitim sektörüne doğrudan ve dolaylı yollarla hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımız ile yanlarında çalışanları gerekli tedbirleri alarak uzun zamandır ara verdikleri faaliyetlerini yeniden yürütmek için yoğun bir çaba gösteriyor. Özellikle öğrencilerin bizzat bulunduğu okul kantini ve servislerde gerekli hijyen tedbirleri ve sosyal mesafe kuralları harfiyen uygulanacak. Öğrencilerimizin okula sağlıkla gidip gelebilmesi için kurallara uyma noktasında esnafımız tam teşekküllü çalışacak.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hijyenik ve sağlıklı şartlarda eğitim alması ve artık korona virüs nedeniyle eğitimlerinin aksamaması her şeyden önemli. Bunun için de özellikle okul çevrelerinde öğrencilerin sağlığını tehdit eden seyyar satıcılara ve zararlı madde satıcılarına kesinlikle göz açtırılmamalıdır.

Eğitim önemli, sağlık ise hayatidir. Yüz yüze eğitime geçilmesi için okullara kadrolu temizlik personeli atanması, tüm okullara gerekli hijyen malzemelerinin periyodik olarak teslim edilmesi, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığının sıkça denetlenmesi ve okulların, sınıfların, okul bahçelerinin fiziki durumları gözetilerek metrekareye düşecek insan sayısına dair düzenlemeler yapılması şarttır.

Çocukları tehlikelerden korumanın ilk yolu, okula başladıktan itibaren her zaman onları bilinçli yetiştirmektir. Bu görev de en çok okul çevreleri için ailelere, okul içerisinde ise öğretmenlere düşüyor.  Çocuklarımız geleceğimizdir. Onları korumak toplumun her kesimin görevidir.”


Paylaş: